Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru Fly A Rocket! Ediția 2023

07 Septembrie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții aflați în primii ani ai studiilor de licență să se înscrie la ediția din 2023 a programului Fly a Rocket!, organizat de Biroul pentru Educație al ESA, în colaborare cu Centrul Spațial Andoya și Agenția Spațială Norvegiană.Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 10 octombrie 2022.

Biroul pentru Educație al ESA caută 24 de tineri, interesați să lucreze în domeniul spațial, care să participe la programul Fly a Rocket! Acest program îi provoacă să sprijine pregătirea și lansarea unei rachete de explorare — o rachetă concepută pentru a transporta experimente științifice și senzori într-un zbor suborbital. Programul oferă o oportunitate unică pentru studenți de a învăța despre fizica, ingineria și operațiunile din spatele lansării unei rachete. Programul combină cursurile teoretice efectuate online cu o campanie practică de lansare a unei rachete de explorare de la Centrul Spațial Andoya din nordul Norvegiei

În perioada noiembrie 2022 - februarie 2023, candidații selectați vor participa la un curs online în cadrul căruia vor avea ocazia să învețe contextul teoretic necesar pentru lansarea unei rachetei — atât din punct de vedere ingineresc, cât și științific. Subiectele abordate includ, printre altele, dinamica rachetei, fizica atmosferei și aurorelor, sudura și telemetria.

Lansarea este planificată să aibă loc în jurul lunii martie 2023.

Organizatorii vor acoperi costurile de călătorie (până la un plafon), cazare și participare la campanie a  candidaților selectați.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA