EE11 user consultation meeting la Bucuresti, 10-11 Octombrie
29, September 2023

Agentia Spatiala Europeana (ESA) organizeaza la București Earth Explorer User Consultation Meeting, eveniment dedicat misiunilor satelitare de explorare a Terrei, implementate de ESA.

Misiunile satelitare de explorare dezvoltate de ESA sunt misiuni stiintifice care contribuie la cunoașterea proceselor si dinamicii planetei si se concentreaza pe aspecte specifice mediului si sistemului climatic.
In ultimii ani au fost dezvoltate 10 misiuni satelitare de explorare. GOCE si Aeolus s-au incheiat deja. SMOS, CryoSat, si Swarm sunt inca active. EartCARE si Biomass urmeaza sa fie lansate iar FLEX, FORUM si Harmony sunt in curs de dezvoltare.

Evenimentul desfasurat in 10-11 octombrie 2023 la Bucuresti, are in vedere sa sprijine selectia a cel putin doua misiuni satelitare din cele patru candidate – CAIRT, Nitrosat, Seastar, si WIVERN.

Mai multe detalii puteti accesa pe pagina ESA, dedicata evenmentului https://atpi.eventsair.com/ucm2023/ Inregistrarea este deschisa si se poate face se face pana pe 25 septembrie aici https://atpi.eventsair.com/ucm2023/registration2