Space Data Association acordă premiul T.S. Kelso Parteneriatului EUSST
7, November 2023
Credit: SATNEWS

Între 7 și 9 noiembrie 2023, a avut loc la Sevilla Conferința EU Space Week, organizată de Comisia Europeană, EUSPA și Președinția Spaniolă. Evenimentul a fost dedicat activităților spațiale, cuprinzând de la tendințe de viitor până la previziuni de piață, oportunități de afaceri, demonstrații de aplicații spațiale și actualizări privind Programul Spațial al Uniunii. În cadrul conferinței, Space Data Association a acordat Parteneriatului EUSST premiul T.S. Kelso pentru contribuții remarcabile la siguranța zborurilor spațiale.

Parteneriatul EUSST se bazează pe capacitățile de Supraveghere și Urmărire a Spațiului (SST) ale celor 15 state membre ale Uniunii Europene pentru a furniza servicii de siguranță spațială, având Agenția Uniunii Europene pentru Programul Spațial (EUSPA) ca interfață cu Comisia Europeană, România fiind unul dintre statele membre.

EU Space Week

România, prin intermediul Agenției Spațiale Române, participă la proiectele EUSST încă din 2019. Contribuțiile României la EUSST includ furnizarea de date și sprijin în domeniile monitorizării și analizei riscurilor asociate obiectelor spațiale și a deșeurilor spațiale.

Pentru mai multe detalii despre premiu, vă invităm să accesați link-ul: https://www.space-data.org/sda/news/t-s-kelso-award-2023-2/?utm_source=social&utm_medium=social&utm_campaign=t-s-kelso-award-2023-2&utm_id=0001&trk=public_post_comment-text

Pentru mai multe informații despre parteneriatul EUSST, vă rugăm să accesați link-ul: http://www.eusst.eu