Noaptea lui Yuri 2022
7, April 2022

„În timp ce înconjuram Pământul în nava mea, m-am minunat de frumusețea planetei noastre. Oameni din toată lumea, haideți să protejăm și să dezvoltăm această frumusețe – nu să o distrugem!”. Acesta este îndemnul lui Yuri Gagarin, primul om care a zburat în spațiul cosmic pe 12 aprilie 1961.

20 de ani mai târziu, pe 12 aprilie 1981, se lansa prima navetă spațială în spațiu. „Noaptea lui Yuri” este o campanie globală care sărbătorește aceste evenimente anual — o celebrare a prezenței umane în spațiu, în trecut, prezent și viitor.

Misiunea Nopții lui Yuri este de a aduce lumea împreună, motiv pentru care în acest an evenimentele de pe tot globul au în prim plan importanța păcii pe Pământ și găsirea unor modalități de a răspândi pacea în comunitatea noastră.

Prima petrecere mondială cu temă spațială a avut loc pe 12 aprilie 2001. Din 2001 până în 2010, Noaptea lui Yuri a fost un proiect al Consiliului Consultativ al Generației Spațiale și a fost coordonată de Fundația Generației Spațiale din Statele Unite. Începând cu anul 2010, Noaptea lui Yuri este o organizație non-profit independentă în Statele Unite.

Mai multe detalii despre evenimentele Noaptea lui Yuri pot fi găsite aiciaici.

Credit imagine: Noaptea lui Yuri