Dezvoltarea Industriei Spațiale
9, June 2023

Agenția Spațială Română ROSA

Agenția Spațială oferă o gamă largă de servicii și soluții atât pentru industria civilă, cât și pentru cea militară. Aceste servicii și soluții includ:

Comunicații și telecomunicații: Agenția Spațială dezvoltă și operează sisteme avansate de comunicații prin satelit, care asigură transmiterea eficientă a datelor și comunicarea la nivel global. Aceste servicii sunt folosite în industria telecomunicațiilor, pentru transmiterea de voce, date și imagini, precum și în domeniul militar pentru comunicare și coordonare între forțele armate.

Observații și monitorizare: Agenția Spațială furnizează servicii de observare și monitorizare a Terrei utilizând sateliți cu senzori specializați. Aceste servicii sunt valoroase pentru monitorizarea mediului înconjurător, identificarea schimbărilor climatice, detectarea dezastrelor naturale, monitorizarea resurselor naturale, supravegherea frontierelor și multe alte aplicații atât în sectorul civil, cât și în cel militar.

Navigație și poziționare: Agenția Spațială dezvoltă și operează sisteme de navigație prin satelit precum GPS (Global Positioning System). Aceste servicii de navigație și poziționare sunt utilizate în industria civilă pentru navigație terestră, maritimă și aeriană, dar și în domeniul militar pentru navigație precisă, coordonare și urmărire a forțelor armate.

Tehnologii spațiale avansate: Agenția Spațială investește în cercetare și dezvoltare pentru a dezvolta tehnologii spațiale avansate. Aceste tehnologii pot avea aplicații în domeniul civil, cum ar fi dezvoltarea de sateliți de comunicații mai eficienți, senzori avansați pentru observații terestre sau tehnologii de propulsie inovatoare. De asemenea, aceste tehnologii pot fi utilizate și în domeniul militar pentru dezvoltarea de sisteme spațiale de supraveghere, comunicații securizate sau tehnologii de apărare.

Instruire și consultanță: Agenția Spațială oferă servicii de instruire și consultanță în domeniul spațial, atât pentru industria civilă, cât și pentru cea militară. Aceste servicii includ programe de instruire pentru personalul tehnical, consultanță în implementarea și utilizarea tehnologiilor spațiale, precum și sprijin în dezvoltarea de aplicații și soluții specifice.

Agenția Spațială își aduce aportul atât în industria civilă, cât și în cea militară, prin furnizarea de servicii și soluții spațiale inovatoare care contribuie la progresul și securitatea societății.