Înscrieri deschise pentru studenți la Școala de vară ESA de navigație prin satelit
28, April 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să se înscrie la Școala de vară internațională privind sistemele globale de navigație prin satelit, organizată de ESA și Centrul Comun de Cercetare (JRC), care va avea loc în perioada 18-29 iulie 2022 la Cracovia, Polonia. Cei care se înscriu până pe 14 mai beneficiază de taxă redusă.

Cursul care durează 12 zile va acoperi toate aspectele legate de navigația prin satelit, chiar și inclusiv dezvoltarea unei potențiale afaceri bazate pe navigația prin satelit.

În urma cursului participanții își vor forma o imagine completă de ansamblu a navigației prin satelit, pornind de la baza teoretică a sistemului global de navigație prin satelit (GNSS), semnalele și procesarea acestora de către receptori și modul în care este elaborată soluția finală „poziție-navigație-timp”.

În ceea ce privește componenta practică, cursul va conține exerciții ce include receptarea semnalelor de la sistemul European Galileo și de la alte sisteme de navigație prin satelit.

Numărul de participanți este limitat la 50, iar locurile se vor ocupa în ordinea înscrierilor. Școala de vară este deschisă studenților absolvenți de master, doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorali, precum și tinerilor ingineri și cadrelor universitare care lucrează în industrie sau agenții, cu vârsta maximă de 38 de ani.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA/Belspo – produs de VITO, CC BY-SA 3.0 IGO