Conferința Beyond Horizons in Aerospace and Space: From Academia to Innovation and Entrepreneurship.
14, November 2023
Photo credit: UPB

În data de 14 noiembrie 2023, s-a desfășurat la București Conferința Beyond Horizons in Aerospace and Space: From Academia to Innovation and Entrepreneurship.

Gazda evenimentului a fost Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Agenția Spațială Română (ROSA), împreună cu Ambasada României la Luxemburg și Ambasada Luxemburgului în România, rezidentă la Atena, în calitate de organizatori, au asigurat un bun prilej pentru a promova și susține sectorul spațial în România, stimularea cercetării și inovării în acest domeniu, sprijinirea studenților din cele două țări, precum și a tinerilor cercetători.

În secțiunea introductivă a Conferinței, doamna ambasadoare, E.S. Livia Rusu, și doamna ambasadoare, E.S. Elisabeth Cardoso, Rectorul Universității Politehnice, dl. Mihnea Costoiu, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, dl. Tudor Prisecaru, au apreciat preocupările specialiștilor din cele două țări pentru dezvoltarea activităților spațiale.

Panelul cu tema “The transition from Academia to startups or companies” a fost moderat de către dl. Daniel-Eugeniu Crunțeanu, Decanul Facultății de Inginerie Aerospațială și Directorul general al Agenției Spațiale Române.

Tema celui de al doilea panou a fost intitulată “Research and Innovation in the field of space.”

În cele două zile de dezbateri s-au evidențiat provocările în tranziția de la mediul academic la cercetare/start-up/industrie. Au fost prezenți la această Conferință dl. Marc Serres, Director executiv al Agenției Spațiale din Luxemburg, specialiști ai Agenției Spațiale Române (ROSA), reprezentanți ai institutelor naționale de cercetare, ai mediului industrial și ai studenților.

Agenda completă este disponibilă aici.

Directorul general al Agenției Spațiale Române (ROSA) și Directorul executiv al Agenției Spațiale din Luxemburg (LSA) au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare în domeniul spațial.


În poza de grup semnare memorandum, de la stânga la dreapta: dl. Horia Necula, Prorectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, E.S. dna. Livia Rusu, Ambasadorul României la Luxemburg, dl. Daniel-Eugeniu Crunțeanu, Directorul general al Agenției Spațiale Române, dl. Marc Serres, Directorul executiv al Agenției Spațiale a Luxemburgului, E.S. dna. Elisabeth Cardoso, Ambasadorul Luxemburgului în România
Photo credit: UPB


Photo credit: UPB


Photo credit: UPB


Photo credit: UPB