Conferința online ESA Teach with Space 2022
7, June 2022
Image credit: ESA

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul primar și secundar să se înscrie la Conferința ESA Online Space Teacher, care va avea loc în perioada 5-7 iulie 2022. Termenul limită pentru înscriere este 15 iunie 2022.

După succesul primei ediții, la care s-au alăturat aproximativ 600 de participanți, organizatorii au confirmat cea de-a doua ediție.

Conferința ESA Teach with Space cuprinde un program de trei zile care va pune la dispoziția profesorilor activități în clasă și instrumente online care utilizează teme spațiale ca un context inspirațional pentru predarea și învățarea STEM.

Și în această ediție programul va fi foarte bogat: participanții vor fi inspirați de experți în domeniul spațial, vor trece prin activități educaționale care utilizează știința și tehnologia spațială ca un context și un instrument pentru predare, se vor întâlni cu birourile ESERO naționale și vor socializa cu colegii.

Totodată, aceasta va fi o oportunitate pentru de a afla mai multe despre explorarea planetară, despre Telescopul Spațial James Webb recent lansat, despre inteligența artificială și despre investigarea modului în care Pământul este monitorizat din spațiu, și alte informații interesante.

Conferința va cuprinde sesiuni live care vor fi înregistrate și puse la dispoziția participanților la scurt timp după conferință.

Conferința va fi în limba engleză. Participarea la conferință este gratuită, iar participanților li se va oferi o diplomă de participare.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA