Oglindă oglinjoară spațială
26, April 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) și ESERO România invită profesorii și elevii din învățământul primar să folosească noua resursă educațională „Oglindă Oglinjoară Spațială – Să meșterim un segment din oglinda principală a telescopului spațial James Webb”, din cadrul programului „Să învățăm prin spațiu”.

Această activitate oferă un ghid pas cu pas despre modul în care se poate crea un hexagon origami. Activitatea este legată de oglinda primară a telescopului spațial James Webb, care este compusă din 18 hexagoane ce funcționează împreună.

Elevii pot lucra individual sau în grupuri pentru a plia hexagoanele, apoi le pot atașa împreună pentru a crea o reprezentare completă a oglinzii primare a telescopului.

Această activitate se adresează elevilor cu vârsta între 8 și 15 ani (și nu numai) și are drept scop înțelegerea modului de funcționare a telescoapelor și rolul utilizării lor de către astronomi, identificarea și înțelegerea unor caracteristici și funcții ale oglinzilor telescoapelor, dar și stimularea creativității prin munca independent sau în grupuri.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESERO