Semnarea acordului cu alianța SPACE4GEO
4, January 2024

În data de 20 decembrie 2023, directorul Agenției Spațiale Române, prof. dr. ing. Daniel Eugeniu Crunțeanu, a semnat acordul de parteneriat cu alianța SPACE4GEO.

Parteneriatul SPACE4GEO este dedicat dezvoltării competențelor și consolidării capacităților in domeniul geospațial prin implementarea de proiecte și inițiative europene în domeniu și prin colaborarea cu cele complementare existente.
Alianța SPACE4GEO cuprinde 50 de membri din 14 tări printre care se numară administrații publice, instituții de învățământ superior și formare profesională, centre de cercetare, asociații.

Printre avantajele aderării Agenției Spațiale Române la alianța SPACE4GEO, evidențiem participarea în cadrul panelurilor de discuții organizate de Direcția Generală Industrie și Spațiu a Comisiei Europene, cu privire la actualizarea competențelor în sectorul utilizării datelor de observare a Pamântului și a informațiilor geospațiale și oportunitatea de a participa în cadrul consorțiilor internaționale, alături de alți partenerii, cu propuneri de proiecte în domeniul spațial.

Pentru mai multe detalii legate de oportunitățile oferite de adeziunea la SPACE4GEO puțeti accesa pagina alianței https://www.space4geo.eu/