Fly Your Satellite! se extinde cu două noi programe pilot: Design Booster and Test Opportunities
19, May 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să se înscrie la cele două noi programe pilot Fly Your Satellite!: Design Booster și Test Opportunities.

Programul Fly Your Satellite! al Biroului pentru Educație al ESA este o inițiativă care ajută studenții să proiecteze, să construiască și să lanseze CubeSat-uri complet funcționale în spațiu. Programul se extinde acum cu două componente noi.

Fly Your Satellite! Design Booster

Acest program se adresează echipelor de studenți care au un design preliminar pentru CubeSat cu 1, 2, 3 sau 6 unități și doresc să-și consolideze designul cu sprijinul ESA.

În cadrul acestui program de 18 luni echipele selectate vor învăța să efectueze analize și optimizări pentru a face alegeri importante de proiectare pentru misiunea lor. Experții ESA vor fi alături de ei pentru a le oferi feedback valoros și pentru a-i ajuta la consolidarea proiectelor.

Fly Your Satellite! Test Opportunities

Acest program se adresează echipelor care și-au asamblat deja hardware-ul , oferindu-le șansa de a verifica echipamentele, sarcinile utile, experimentele sau nanosateliții în întregime înainte de lansarea lor în spațiu.

Utilizând sediul CubeSat Support Facility din ESEC (Belgia), echipele selectate vor primi sprijin pentru pregătirea și execuția unei campanii de testare dedicate. Hardware-ul lor va fi pus la încercare folosind echipamente precum o cameră de vid termic, un cuptor termic și un agitator electrodinamic, simulând condițiile dure experimentate în timpul lansării și pe orbită.

Mai multe detalii găsiți aici

Credit imagine: ESA