Agenția Spațială Română (ROSA) invită învățătorii, profesorii din învățământul gimnazial și elevii să se înscrie la viitoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA) pentru anul școlar 2022-2023.
Începând cu luna septembrie, vor exista provocări interesante, de la antrenamente de astronaut până la construirea propriului "microsatelit".
12 septembrie – Concursul european Astro Pi
Nivel: pănă la 19 ani
Competiția Europeană Astro Pi 2019/20 le oferă elevilor oportunitatea de a derula cercetări științifice în spațiu, scriind programe ce vor rula pe computerele Raspberry Pi de pe Stația Spațială Internațională.
13 septembrie — Mission X: Antrenează-te ca un astronaut
Nivel: 8-12 ani
„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.
14 septembrie — Moon Camp
Nivel: pănă la19 ani
În cadrul acestui program internațional inspirațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.
15 septembrie – Cansat
Nivel: 14-19 ani
CanSat oferă elevilor o ocazie unică de a dobândi experiență practică într-un proiect spațial real. Ei sunt responsabili pentru toate aspectele: conceperea CanSat, selectarea misiunii sale, integrarea componentelor, testarea, pregătirea pentru lansare și apoi analizarea datelor.
16 septembrie — Detectivii Climei
Nivel: primar și secundar
Echipele de elevi sunt provocate să identifice și să investigheze o problemă climatică locală folosind imagini reale din satelit, date climatice de arhivă sau chiar propriile măsurători.
Mai multe informații despre proiectele ESA pentru școli pot fi găsite la acest link.
Credit imagine: ESA