Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Competițiile ESA pentru școli 2022-2023

11 August 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită învățătorii, profesorii din învățământul gimnazial și elevii să se înscrie la viitoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA) pentru anul școlar 2022-2023.

Începând cu luna septembrie, vor exista provocări interesante, de la antrenamente de astronaut până la construirea propriului "microsatelit".

12 septembrieConcursul european Astro Pi

Nivel: pănă la 19 ani

Competiția Europeană Astro Pi 2019/20 le oferă elevilor oportunitatea de a derula cercetări științifice în spațiu, scriind programe ce vor rula pe computerele Raspberry Pi de pe Stația Spațială Internațională.

13 septembrieMission X: Antrenează-te ca un astronaut

Nivel: 8-12 ani

„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.

14 septembrieMoon Camp

Nivel: pănă la19 ani

În cadrul acestui program internațional inspirațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

15 septembrieCansat

Nivel: 14-19 ani

CanSat oferă elevilor o ocazie unică de a dobândi experiență practică într-un proiect spațial real. Ei sunt responsabili pentru toate aspectele: conceperea CanSat, selectarea misiunii sale, integrarea componentelor, testarea, pregătirea pentru lansare și apoi analizarea datelor.

16 septembrieDetectivii Climei

Nivel: primar și secundar

Echipele de elevi sunt provocate să identifice și să investigheze o problemă climatică locală folosind imagini reale din satelit, date climatice de arhivă sau chiar propriile măsurători.

Mai multe informații despre proiectele ESA pentru școli pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA