Conferința pe tema schimbărilor climatice și managementul dezastrelor, 26-28 februarie 2015, India
19, January 2015

Conferința internațională pe tema schimbărilor climatice și managementul dezastrelor va avea loc între 26-28 februarie 2015 în Kovalam, Thiruvananthapuram, India.

Evenimentul este co-organizat de Academia Internațională de Astronautică (IAA), Institutul Internațional de Drept Spaţial (IISL) și Consiliul de Stat pentru Știință, Tehnologie și Mediu (Kerala State Council for Science, Technology and Environment – KSCSTE) din Kerala și îşi propune să abordeze toate aspectele legate de contribuția activităţilor spaţiale la înţelegerea și rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice și gestionarea dezastrelor, din perspective tehnice, tehnologice, strategice și juridice.

Conferinţa va fi o acțiune premergătoare următorului summit al şefilor de agenţii spaţiale, care va fi organizat de IAA în perioada 14-15 septembrie 2015 în Mexic. Summit-ul va aborda probleme legate de schimbul de cunoștințe și de date între țările cu resurse avansate și cele emergente.

Peste 450 de oameni de ştiinţă şi factori de decizie din întreaga lume, inclusiv 250 de experți din agențiile spațiale internaționale, vor discuta modalităţile de abordare a schimbărilor climatice și de colaborare pentru managementul dezastrelor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Orice persoană interesată să se alăture conferinței este invitată să se înregistreze înainte de 31 ianuarie 2015 aici.