ESA caută studenți pentru programul “Fly a Rocket”
13, October 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la cursurile de licență – anul I sau II și interesați de domeniul spațial, să ia parte la programul “Fly a rocket”, lansat de Agenția Spațială Europeană (ESA). Biroul de Educație al ESA este în căutarea a 20 de studenți care să urmeze un curs online de aeronautică. După absolvirea acestui curs, studenții vor avea oportunitatea de a lua parte la campania de lansare a unei rachete, care va avea loc în Norvegia, la Centrul Spațial Andoya.

“Fly a Rocket” este un program-pilot al Academiei ESA dedicat studenților și este realizat în parteneriat cu Centrul Norvegian pentru Educație în Domeniul Spațiului (NAROM) și cu Centrul Spațial Norvegian.

Cursul va avea loc în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, într-o manieră flexibilă ce le va permite studenților să își organizeze aceste cursuri online în funcție de cursurile urmate în cadrul facultății la care sunt înscriși.

Programul nu se adresează doar studenților înscriși la cursuri din domeniile tradiționale asimilate industriei spațiale, ci și celor care studiază alte domenii, precum media, educație sau management.

Acest program a fost gândit pentru a se adresa acelor studenți care nu se pot înscrie la alte cursuri oferite de Biroul de Educație ESA, precum competițiile CanSat sau programul REXUS/BEXUS, ce sunt organizate pe alte criterii de vârstă.

Înscrierea la acest curs presupune alegerea unui sector în care studentul dorește să activeze pe perioada lansării. Pe parcursul programului, studenții se pot cunoaște în mediul virtual, urmând a se întâlni față în față în martie sau aprilie 2017 pentru a pregăti lansarea rachetei. Acest proces va fi desfășurat cu ajutorul personalului Centrului Spațial Antoya.

Pentru înscriere, studenții sunt rugați să se înscrie pe portalul de proiecte al Biroului de Educație ESA. De asemenea, este necesar să descarce formularul de înscriere, dar și să studieze ghidul de înscriere, precum și lista rolurilor pe care le pot avea în cadrul proiectului.

Termenul limită de primire a înscrierilor este 23 octombrie 2016, iar cei care vor să afle detalii suplimentare sunt rugați să se adreseze la adresa flyarocket at esa.int.

Cei selectați vor beneficia de o bursă care acoperă costurile legate de transport, cazare și participare la program.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina programului

Credit imagine: European Space Camp