Workshopul Internațional pentru Educație Spațială
10, June 2016

Agenția Spațială Europeană (ESA) organizează anual un workshop dedicat formatorilor în partneriat cu Programul Galileo pentru Instruirea Profesorilor. Evenimentul din acest an, care va avea loc în Leiden, Olanda, în perioada 18-22 octombrie, are drept partener și proiectul european Space Awarness.

Workshopul Internațional pentru Educație Spațială va oferi exemple de practici utile și inovative ce pot fi folosite în predarea astronomiei și științelor spațiale pentru educație, incluzând atât sistemele de educație formală, cât și pe cele informale.

Participanții vor avea ocazia de a împărtăși idei și practici care au fost dezvoltate și implementate de către ESA, Space Awarness și Programul Galileo pentru Instruirea Profesorilor.

Workshopul va discuta teme precum familiarizarea elevilor de la o vârsta mai fragedă cu posibilitatea unei cariere spațiale; evaluarea impactului pe care îl au activitățile astronomice asupra copiilor.

Evenimentul se adresează profesorilor de școală primară și generală, educatorilor și celor care se ocupă de comunicare științelor, precum și factorilor de decizie.
Perioada de înscriere pentru workshopul se va încheia pe 15 iunie.

Înscrierea în cadrul programului nu presupune plata unei taxe, însă este important de știut că toate cheltuielile aferente deplasării, cazării și altor costuri ce pot să apară în cadrul deplasării vor fi suportate de către participanți. ESA va acorda un număr limitat de burse pentru acoperirea cheltuielilor de cazare. Vor avea prioritate participanții care nu au mai fost înscriși la workshopurile anterioare.

Profesorii care nu pot participa pe toată durata workshopului sunt invitați să participe în zilele de 21 și 22 octombrie.

Mai multe detalii despre competiție puteți accesa aici

Credit imagine: ESA