Workshop-uri ESA de Robotică și Automatizare dedicate cadrelor didactice
28, December 2017

Profesorii de liceu care predau materii STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) sunt invitați să se înscrie la workshop-urile ESA, care vor avea loc în ianuarie și februarie la centrul ESEC al ESA din Belgia. Termenele limită pentru înscrieri sunt 2 și 12 ianuarie 2018.

Un prim Atelier de Robotică de două zile se va desfășura în perioada 25 – 26 ianuarie 2018 și va oferi cadrelor didactice, printre altele, instrumentele necesare despre cum pot folosi robotica spațială pentru a explica subiecte curriculare. Pe parcursul workshop-ului profesorii vor învăța cum să realizeze roboți folosind instrumentele LEGO Mindstorms, urmând apoi să folosească acești roboți pentru „o misiune pe Marte” cu obiective specifice. Termenul limită pentru înscrierea la acest workshop este 2 ianuarie.

Există, de asemenea, două ateliere de robotică și automatizare, care vor avea loc în perioada 5 – 7 februarie 2018 și în perioada 21 – 23 februarie 2018. Pe parcursul acestor sesiuni identice, profesorii nu doar că vor construi roboți folosind instrumentele LEGO Mindstorms, dar se vor familiariza și cu platforma Arduino. Termenul limită de înscriere este 2 ianuarie și 12 ianuarie respectiv.

Învățând din misiunile spațiale ESA, participanții vor afla care sunt diferitele tipuri de expertiză și abilități necesare pentru a realiza un proiect spațial de succes și vor primi sugestii despre posibilele cariere în domeniul științei și tehnologiei.

Pe durata atelierelor, cazarea, masa și transportul local vor fi organizate, rezervate și plătite de către Biroul de Educație al ESA. De asemenea, cheltuielile de călătorie vor fi acoperite până la maxim 200 euro pentru fiecare profesor.

Mai multe detalii despre atelierele de formare a cadrelor didactice pot fi accesate aici.

Credit imagine: ESA