Workshop-ul de vară ESA pentru profesori, ediția 2015
22, December 2014

Actualizare 13 iulie 2015: În perioada 8-10 iulie, peste 100 de profesori din învățământul primar și secundar din 18 state membre ale ESA au luat parte la Workshopul de vară pentru profesori organizat la centrul ESTEC (Space Research and Technology Centre) al ESA în Noordwijk, Olanda.

Experţi de top în domeniul spaţial, cum ar fi astronautul ESA André Kuipers, cercetător în cadrul proiectului Rosetta, Matt Taylor, astrofizicianul premiat Pål Brekke, și Managerul ESA din cadrul Sectorului Spaţial al Copernicus, Guido Levrini, au oferit profesorilor acces fără precedent la informații privilegiate direct de la persoanele direct implicate în diverse proiecte spaţiale.

ESA organizează cea de-a 6-a ediţie a workshop-ului de vară pentru profesori la Centrul European de Cercetări și Tehnologii Spațiale (European Space Research and Technology Centre – ESTEC), Olanda, în perioada 8-10 iulie 2015. Înscrierile la workshop vor fi deschise în februarie 2015 atât pentru profesorii de şcoală primară, cât şi secundară.

Atelierul de lucru va include sesiuni practice, discuții inspiraționale şi materiale didactice pe care profesorii le pot utiliza în predarea materiilor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) utilizând spațiului ca un context fascinant de predare şi învățare. Subiectele cu privire la spaţiu vor varia de la gravitație, lumină, comete, asteroizi și istoria sistemului solar, până la studiul planetei Pământ.

Detalii suplimentare despre workshop vor fi făcute publice de către Agenţia Spaţială Europeană în februarie 2015.

Credit imagine: ESA/G.Schoonewille