Workshop despre energia verde și spațiu
10, September 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la un workshop digital dedicat modalităților prin care spațiul poate încuraja energia verde și poate contribui la o economie sustenabilă. Workshop-ul va avea loc pe 14 septembrie și este organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA).

ESA are un rol tradițional în utilizarea tehnologiilor spațiale pentru dezvoltare sustenabilă, în domenii precum oferirea datelor despre climă, punerea la dispoziție a unei infrastructuri alternative pentru monitorizare, facilitarea comunicării la distanță, facilitarea prognozei automate a cererii și distribuției, precum și în domeniul dezvoltării tehnologice prin inteligență artificială, blockchain, big data, bluetooth, internet of things, realitate virtuală și augumentată și drone.

La workshop vor participa reprezentanți din domeniul energiilor verzi, din zona academică și industrie, precum și experți renumiți și actori importanți din domeniu. Workshop-ul va avea loc ca o serie de paneluri desfășurate pe toată durata zilei. Agenda va include: impactul legislației și al politicilor asupra energiei verzi; necesitățile tehnologice și cerințele ce decurg din noile reglementări asupra energiei verzi și contribuția spațiului în domeniu, pe viitor.

Workshop-ul va avea loc de la ora 9:00 la ora 16:00 CEST (10:00 – 17:00 ora României). Pentru a vă înregistra, trimiteți un email la adresa DownstreamGateway@esa.int .

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA