Un pas major către lansarea generației a treia de sateliți Meteosat
18, January 2022

După multe provocări la nivel tehnic și de programare, primul satelit din următoarea generație a familiei Meteosat a făcut un pas major către primul său zbor, programat să aibă loc în toamna anului 2022.

După succesul primei și celei de-a doua generații de sateliți Meteosat, Meteosat Third Generation (MTG) va prelua în curând conducerea pentru a asigura continuitatea datelor pentru prognoza meteo pentru următoarele două decenii.

Noua generație de sateliți meteorologici va oferi o îmbunătățire semnificativă a capacităților actuale de furnizare de imagini oferite de a doua generație de sateliți Meteosat, o imagine în timp real a fulgerelor și o capacitate complet nouă de sondare în infraroșu pentru detectarea din timp a furtunilor severe.

După finalizarea primului model de zbor al Flexible Combined Imager (FCI) în iulie a acestui an, instrumentul a fost  montat cu succes pe platforma prototip al hardware-ului de zbor, iar ansamblul rezultat este acum pregătit pentru campania Satellite Thermal Vacuum, care este programată să înceapă la începutul lunii octombrie la Cannes, Franța.

Acest test va demonstra funcționarea corectă a satelitului în condițiile termice simulate întâlnite în zbor.

Înainte de asta, Flexible Combined Imager, dezvoltat de Thales Alenia Space, a desfășurat o campanie extinsă de testare a sistemului și a mediului, care s-a încheiat cu testarea complexă de performanță „Optical Vacuum”, care a măsurat toate caracteristicile optice și radiometrice critice ale instrumentului. Așa cum era de așteptat, testarea a confirmat performanța de ultimă generație a instrumentului.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: Thales Alenia Space