The future of Copernicus: extension and expansion, 5-6 Octombrie 2016, București
29, June 2016

Agenția Spațială Română (ROSA), împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA), Parlamentul României, Camera Deputaților, organizeaza o a cincea ediție a conferinţei Copernicus, dedicată utilizatorilor și furnizorilor de servicii Copernicus din Europa de Est.

Evenimentul va avea loc sub egida Ministerului Român al Educației Nationale și Cercetării Științifice în 5-6 octombrie 2016 în Bucureşti şi va fi găzduit de Parlamentul României.

Organizată cu sprijinul Comisiei Europene, conferința a devenit un eveniment anual pentru comunitatea utilizatorilor si furnizorilor de servicii din domeniul Observării Pământului (Earth Observation — EO) din Europa de Est. Ediția din acest an va evidentia progresul din perspectiva utilizatorilor de produse si servicii Copernicus favorizate de disponibilitatea datelor provenind de la satelitii Sentinel, precum si perspectivele de evolutie a programului pentru a raspunde unui numar din ce in ce mai mare de servicii si produse pentru mediu si societate.

Detalii cu privire la locul de desfășurare al conferinței, programul și înregistrarea participanţilor vor fi făcute publice pe site-ul Agenţiei Spaţiale Romane (ROSA) accesând pagina web a conferinţei.

Credit imagine: ESA–Pierre Carril

                                                            copernicus 1