Testele de calificare pentru motorul principal al rachetei Ariane 6 s-au încheiat
9, October 2019

Ariane 6, noua generație europeană de vehicule de lansare, a depășit o etapă importantă în dezvoltarea sa. Au fost finalizate testele de calificare pentru motorul cu combustibil lichid, Vulcain 2.1, care poate trece acum în etapa de teste combinate.

O revizie efectuată la finalul lunii septembrie 2019 a marcat încheierea a două etape de testare în regim static a motorului Vulcain, pe două modele demonstrative. Acestea au durat 15 luni și au fost efectuate la centrele de testare DLR German Aerospace Centre din Lampoldshausen.

În luna iulie, ultimul test în regim static pentru calificarea motorului Vulcain 2.1 a durat aproape 11 minute (655 secunde). Odată cu acest test, s-a atins un total de 13.798 de secunde de funcționare, aproximativ patru ore cu un motor controlat, folosind actuatoarele de zbor Ariane 6 pentru a stabiliza motorul.

Motorul va fi recondiționat pentru testele dinamice și de vibrații. Testele combinate, care vor utiliza treapta principală, vor fi efectuate la Portul Spațial European din Guyana Franceză și vor reprezenta calificarea treptei principale Ariane 6 pentru zbor.

Finalizarea testelor de calificare pentru Vulcain 2.1 și Vinci reprezintă un pas înainte important în dezvoltarea Ariane 6.

Următorul pas pentru sistemele mari de propulsie va avea loc în Guyana Franceză și constă în arderea în regim static a modelului de calificare pentru motorul rachetă cu combustibil solid P120C. Acest test va defini profilul de accelerare pentru lansator și va permite inginerilor să continue pregătirea zborurilor viitoare.

Credit imagine: ArianeGroup