Termen de înregistrare extins pentru competiția ESA Intouch
11, April 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) anunță extinderea deadline-ului de înregistrare pentru competiția Intouch, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA) și care este adresată persoanelor capabile să creeze aplicații interactive.

Noul termen este de 15 aprilie.

Persoanele interesate în a participa la această competiție sunt rugate să se organizeze în echipe de maxim trei persoane, ale căror vârste să fie peste 18 ani. Înscrierea va fi considerată validă doar dacă participanții vor prezenta o scrisoare de intenție și o descriere a proiectului propus.

Participanții vor trebui să prezinte un prototip al aplicației până la data de 31 mai 2016; prototipul funcțional, cu toate caracteristicile sale principale, ar trebui să fie predat către ESA pâna la data de 31 iulie 2016.

Participanții trebuie să propună un prototip de aplicație care să fie interactivă, intuitivă și care să prezinte într-un mod integrat toate misiunile și realizările ESA, precum și proiectele aflate în derulare sau planificate pentru viitor. Aplicația trebuie construită de așa natură încât să fie compatibilă cu toate dispozitivele mobile, indiferent de sistemul acestora de operare, însă este important de știut că dezvoltatorii ar trebui să acorde o atenție sporită sistemului de operare Android. Alte aspecte tehnice pot fi consultate pe platforma online a ESA a ESA.

Persoanele interesate să se înscrie în competiția Intouch se pot înregistra completând un formular de concurs.

Câștigătorii competiției vor avea ocazia să viziteze unul dintre sediile ESA, dar și să își prezinte proiectul în fața reprezentaților instituției, pe lângă alte beneficii.

Pentru mai multe detalii cu privire la competiția Intouch, vizitați pagina web dedicată.

Credit imagine: ESA