Student român a realizat primul patch din istoria Masterului de Studii Spaţiale de la ISU
9, July 2015

Florin-Cristian Lazăr, student român și angajat al Agenției Spațiale Române (ROSA) a propus și a proiectat primul model de patch din istoria Masterului de Studii Spațiale (Master of Space Studies – MSU) de la Universitatea Spațială Internațională (International Space University – ISU). Patch-ul este reprezentativ pentru promoţiile de master 2014-2015 de la ISU (MSS15), din care face parte şi studentul român.

“Ideea a venit atunci când am realizat că toate misiunile spațiale au atribuite un model de patch personalizat, în special zborurile spaţiale cu echipaj uman, care portretizează importanța și dorința de explorare a spațiului și marchează evenimentul în istorie. Același principiu m-a determinat şi pe mine să creez şi să încep o moştenire la ISU pentru clasele de masterat viitoare, care vor avea sarcina de a duce mai departe anual tradiția”, a declarat Florin-Cristian Lazăr.

Patch-ul MSS15 Patch ilustrează cele două proiecte anuale unice pe echipe: “Interstellar Travel”, care este reprezentat de o navă spaţială lansată pentru a transporta oameni peste generaţii către alte sisteme stelare, și o nouă “Inițiativă pentru apă globală” (Global Water Initiative’), care atrage atenţia cu privire la resursa valoroasă şi limitată de apă de pe planeta noastră fragilă. În centrul patch-ului, cele trei stele albe simbolizează filosofia ISU, iar steagurile din jurul patch-ului reprezintă naționalitățile studenţilor înscriși la MSS15, care au contribuit la aducerea ISU mai aproape de spațiu.Patch-ul MSS15 a fost prezentat oficial în timpul vizitei Consiliului de Administraţie (Board of Trustees – BoT) și a Consiliul Academic al ISU, pe 26 februarie 2015. Patch-ul a fost extrem de apreciat în rândul studenților, profesorilor și personalului ISU. Imaginea a fost realizată în timpul inaugurării patch-ului, cu Juan de Dalmau (stânga), Cristian Lazăr (centru) și Chris Sallaberger – președinte al BoT (în partea dreaptă).

Credit imagine: Universitatea Spațială Internațională 

ISU PATCH