Înscrieri deschise pentru “Spin Your Thesis!” 2015
2, September 2014

Update 23.02.2015: Echipa HyperMed formată din trei studenţi români este una dintre cele patru echipe selectate pentru a-şi dezvolta și efectua experimentele ştiinţifice în condiții de hipergravitaţie în cadrul celei de-a şasea campanii “Spin Your Thesis!”. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Agenţia Spaţială Romană (ROSA) invită echipe de studenți români să aplice cu propuneri pentru următoarea campanie “Spin Your Thesis!”, care va avea loc în toamna anului 2015 și le va oferi posibilitatea de a efectua experimente de hipergravitaţie.

Cea de-a șasea campanie SYT, care va avea loc în perioada septembrie-octombrie 2015, este deschisă pentru patru echipe de studenţi, absolvenţi și doctoranzi din statele membre ESA sau cooperante.

Echipelor selectate, fiecare formată din până la patru studenți, li se va da posibilitatea rară de a efectua experimente științifice sau tehnologice în condiții de hipergravitatie (de la 1 și până la 20 de ori gravitaţia Pământului). Aceste experimente trebuie să aibă legătură cu programa lor academică.

SYT le va permite studenților să folosească Centrifuga cu Diametru Larg (Large Diameter Centrifuge (LDC) a Agenţiei Spaţiale Europene, care se afla la Centrul European de Cercetare și Tehnologie al ESA (European Space Research and Technology Centre – ESTEC) în Noordwijk, Olanda. Aceasta va fi disponibilă pentru până la 2,5 zile pe echipa (cu intervale de timp flexibile).

O comisie de revizuire formată din experți ESA și ELGRA (European Low Gravity Research Association), va selecta cele mai bune propuneri de experiment pentru a fi efectuate în LDC. Personalul ESA va oferi suport tehnic echipelor selectate în întreaga proiectare şi finalizare a experimentului. În plus, ELGRA va oferi studenților posibilitatea de a consulta un mentor științific.

Biroul de Educație ESA va oferi sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de călătorie, cazare și / sau cheltuielile de hardware.

Termenul limită de depunere a propunerilor de experimente pentru SYT 2015 este 07 decembrie 2014.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitaţi site-ul ESA.

Condiţiile de aplicare sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA.