Sondaj ESA dedicat companiilor din afara domeniului spațial
23, July 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită companiile românești care nu sunt active în domeniul spațiului să participe la un sondaj de 10 minute al Agenției Spațiale Europene (ESA). Sondajul se referă la potențiale utilizări ale tehnologiilor spațiale în afaceri, iar obiectivul său este de a ajuta ESA să înțeleagă cum să răspundă mai bine nevoilor și aspirațiilor mediului de afaceri.

Sondajul poate fi completat la acest link.

Prin furnizarea de date și tehnologii spațiale, ESA a sprijinit oamenii de știință, inovatorii și companiile în construirea de noi servicii și aplicații în mai multe sectoare (agricultură, sănătate, educație, transport și monitorizarea mediului, printre altele) în beneficiul economiei europene și al societății. Pentru a continua să își îmbunătățească rolul în acest ecosistem, ESA are nevoie de o mai bună înțelegere a comportamentului, nevoilor și așteptărilor pieței.

Inițiativa ESA Downstream Gateway lansează o serie de acțiuni dedicate actorilor din afara domeniului spațiului pentru a înțelege mai bine nevoile lor și pentru a identifica modul în care utilizarea tehnologiei și a datelor spațiale poate susține noi afaceri.

Prin acest sondaj, ESA dorește să evalueze potențiala disponibilitate a celor care nu activează în domeniul spațiului de a folosi tehnologii sau concepte spațiale în afaceri.

Mai multe informații despre inițiativa ESA pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA