Solicitare de informații (RFI) pentru Misiunile Contribuitoare Copernicus (CMS)
18, October 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să trimiteți propuneri în cadrul unei solicitări de informații (RFI – Request for Information), publicat de către Agenția Spațială Europeană (ESA), cu privire la evoluția Misiunilor Contribuitoare Copernicus. Termenul limită este 25 octombrie 2021.

Agenția Spațială Europeană ESA face un apel către furnizorii de date Observarea Pământului de înaltă rezoluție —  Very High Resolution (VHR) EO data — furnizori de alte tipuri de date comerciale pentru Observarea Pământului ce ar putea fi adăugate la datele provenite de la sateliții Sentinel, sau operatorii de date VHR care lucrează de la sol să trimită ideile cu privire la evoluția Misiunilor Contribuitoare Copernicus. 

Programul Copernicus oferă acces complet, gratuit și deschis la datele sale Sentinel și la produsele de informații ale serviciilor Copernicus care se bazează pe datele Sentinel și, acolo unde este necesar, completate cu date VHR EO comerciale.

Această activitate de furnizare a datelor comerciale complementare programului Copernicus se numește activitatea Misiunilor Contribuitoare Copernicus (CCM) și este operată de Agenția Spațială Europeană – în numele Comisiei Europene.

Utilizatorii activității Misiunilor Contribuitoare (CCM) sunt cele șase servicii Copernicus și în principal serviciile terestre, de urgență, de securitate și marine. Aceste servicii sunt utilizatorii principali, în timp ce alți utilizatori, cum ar fi autoritățile publice ale UE, sunt utilizatori secundari. În prezent sunt înregistrați în total peste 5700 de utilizatori.

Mai multe detalii găsiți aici.

Credit imagine: ESA