Site-ul educațional „Teach with Jupiter” este online
9, April 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii să acceseze site-ul educațional Teach with Jupiter, realizat de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Teach with Jupiter este o pagină educațională care folosește o varietate de resurse curriculare ce folosesc în contextul învățării planeta Jupiter și Sistemul Solar.

Profesorii pot folosi resursele Teach with Jupiter și în afara sălii de clasă pentru a implica elevii din clasele primare și secundare în materii STEM, bazându-se pe curiozitatea lor pentru spațiu și explorarea Sistemului Solar în special.

Teach with Jupiter îmbină resursele deja existente din clasă pentru nivelul primar și secundar despre Sistemul Solar, orbitele planetelor și viața extraterestră, cu resurse mai bine direcționate care vor fi adăugate în viitor.

De asemenea, profesorii vor găsi o bibliotecă multimedia bogată pe tema Jupiter, și în special a misiunii Juice, inclusiv o randare 3D a navei spațiale unice.

Printre activitățile lansate recent se numără concursul de artă Juice Up Your Rocket! care provoacă copiii cu vârsta de până la 12 ani să ajute ESA să creeze o ilustrație pentru a decora uriașa rachetă Ariane 5 care va lansa nava spațială în lunga sa călătorie către planeta Jupiter. Competiția va fi deschisă până la 1 iunie 2021, ora 23:59 (CEST).

Mai multe detalii găsiți aici.

Credit imagine: nava spațială: ESA / ATG medialab; Jupiter: NASA / ESA / J. Nichols (Universitatea din Leicester); Ganymede: NASA / JPL; Io: NASA / JPL / Universitatea din Arizona; Callisto și Europa: NASA / JPL / DLR