Sesiune informativă pentru industrie: Programul Space Situational Awareness, 16 martie
14, March 2017

Agenția Spațială Europeană (ESA) organizează o zi informativă pentru industrie cu privire la Perioada a 3-a a programului Space Situational Awareness (SSA). România se numără printre cele 19 țări care participă la acest program ESA. Evenimentul va avea loc pe data de 16 martie, la Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC) din Darmstadt, Germania.

Prima etapă a programului a fost lansată în 2009, cu scopul de a implementa un sistem care să permită Europei să monitorizeze în mod autonom mediul spațial și să gestioneze posibile pericole la adresa populației sau a infrastructurii de pe orbită sau de la sol.

Prin programul SSA, ESA urmărește că pună în legătură capabilități deja existente sau să dezvolte unele noi, care vor oferi informații în timp util din meteorologia spațială, despre obiectele din apropierea Pământului și despre deșeurile spațiale care ar amenința sateliții de pe orbita planetei sau viața pe Pământ.

Etapa a doua a programului a avut loc în perioada 2013-2016 și acum ESA pregătește lansarea Perioadei a 3-a a programului, pentru perioada 2017-2020, care are ca scop tranziția spre un sistem operațional.

Credit imagine: ESA