Sesiune informativă la Craiova — Programele opționale ale Agenției Spațiale Europene în domeniul observării Terrei și programe conexe
10, July 2013

Agenția Spațială Română (ROSA) invită reprezentanții universităților, industriei și IMM-urilor din Craiova și din zonele învecinate la cea de-a treia sesiune de informare din seria dedicată prezentării programelor opționale ale Agenției Spațiale Europene (ESA) în domeniul observării Terrei și al radionavigației prin satelit. Evenimentul are loc în data de 16 iulie 2013 în cadrul Universității din Craiova (str. Alexandru Ioan Cuza nr. 13).

Evenimentul va cuprinde trei secțiuni principale: prezentarea programelor opționale ESA, prezentarea Programului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare – STAR (Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată) și întâlniri bilaterale între reprezentanții României în comitetele de programe ESA și cei ai organizațiilor interesate.

Agenda preliminară poate fi consultată aici. Înregistrarea la eveniment se poate face online până pe 15 iulie 2013.

Prin această serie de sesiuni informative, ROSA urmărește să promoveze către industria din România oportunitățile oferite de ESA pentru a crește numărul de contracte pe care ESA le acordă României în calitate de Stat Membru. Evenimente de acest gen au avut loc până acum la Brașov și Timișoara, iar sesiuni viitoare sunt planificate pentru Iași, Târgu Mureș și Cluj-Napoca.