Sesiune de informare — SSA
27, February 2013

Pe data de 7 martie, Agenţia Spaţială Română (ROSA) organizează o sesiune de informare cu privire la programul opţional al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) —  Space Situational Awareness, la care România participă.

Space Situational Awareness (SSA) este un efort coordonat de a detecta şi urmări obiecte de pe orbita Pământului sau care intersecteazâ orbita Pământului, precum şi fenomene naturale care ar putea să producă pagube sateliţilor aflaţi pe orbită, infrastructurii de la sol sau oamenilor. Monitorizarea asteroizilor periculoşi sau potenţial periculoşi de exemplu intră sub incidenţa acestui program. SSA permite implicarea industriei în domenii precum: sisteme radar, sisteme optice, catalogare, determinări de orbită etc.

Sesiunea de informare organizată de ROSA are loc în ziua de 7 martie, începând cu orele 09:00 la sediul Agenţiei din strada Mendeleev, nr. 21-25, etaj 3, camera 301, Bucureşti. În a doua parte a şedinţei, după prezentarea programului de către reprezentanţi ESA, va avea loc o sesiune de întâlniri bilaterale între ESA, ROSA şi reprezentanţi ai organizaţiilor prezente.

Organizaţiile din România care doresc să se implice în acest domeniu sunt invitate să se înscrie pentru participare la sesiunea de informare printr-un email la adresa anca.costea@rosa.ro, pana vineri, 1 martie 2013. Pentru o bună desfăşurare a şedinţei, vă rugăm să vă exprimaţi, pe lângă confirmarea participării şi interesul pentru programarea unei astfel de întâlniri bilaterale. De asemenea, vă rugăm să ataşaţi câteva date despre organizaţie — date de contact, activităţi şi domenii principale, pagină web.

În imagine: Senzorii SSA vor include telescoape, radare şi alte sisteme automate.

Credit: ESA – P. Carrill

Persoana de contact:

Anca Liana Costea

tel: 0213168722

e-mail: anca.costea@rosa.ro