Sateliți Galileo ce vor fi lansați de Ariane 6
9, October 2017

Patru sateliți de navigație Galileo vor fi lansați de Ariane 6 între finalul anului 2020 – mijlocul anului 2021. Acesta este primul contract ESA, semnat în numele Comisiei Europene, pentru folosirea celui mai nou lansator al Europei. Ariane 6 va permite Europei un acces garantat extins în spațiu, la un preț competitiv.

Sateliții de navigație ce cântăresc 750 kg vor fi lansați pe orbite la altitudinea de 23 222 km de două rachete Ariane 62. Conform contractului, decizia finală de a folosi Ariane 62 va fi luată la sfârșitul anului 2018 în funcție de stadiul de dezvoltare în care se va afla. Alternativa va fi lansatorul Soyuz.

Galileo este sistemul Europei de navigație prin satelit, oferind servicii de poziționare, navigație și cronometrare pentru utilizatori din Europa, dar și din toată lumea. Cu 18 sateliți pe orbită, Galileo a demarat Serviciile Inițiale pe 15 decembrie 2016, primul pas către capabilitate operațională completă.

Urmează și alte lansări care vor continua să completeze constelația de sateliți, îmbunătățind performanța și disponibilitatea sistemului la nivel global.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: GSA