S-au deschis înscrierile pentru cursul online al ESA pe tema monitorizării schimbărilor climatice din spaţiu
4, May 2015

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a făcut echipă cu FutureLearn, una din principalele platforme de învățare online, pentru a oferi gratuit online cursul “Monitoring Climate from Space” (Monitorizarea climatului din spaţiu), care oferă o introducere în monitorizarea schimbărilor climatice utilizând date de observare a Pământului prin satelit.

Cursul care se va întinde pe durata a cinci săptămâni este programat să înceapă pe 8 iunie pe FutureLearn.com și oricine este interesat se poate înregistra on-line aici. Până în prezent, peste 3300 de persoane s-au înscris la curs.

Acest curs este conceput pentru persoanele care doresc să afle mai multe despre observarea Pământului, despre schimbările climatice și monitorizarea climei din spațiu. În plus, poate fi util, de asemenea, factorilor de decizie, profesorilor și oameni de comunicare, în a obţine o perspectivă mai bună asupra modului în care datele prin satelit îi poate ajuta la evaluarea stării climei și a modificărilor sale, în scopul de a sprijini ştiinţa climatică şi deciziile de adaptare și de atenuare.

O atenție deosebită va fi acordată datelor furnizate de misiunile prin satelit ale ESA, care includ CryoSat, SMOS, GOCE şi sateliţii Sentinel și folosirii informaţilor furnizate de Climate Change Initiative.

Șaptesprezece reprezentanţi de la universități științifice și instituții de top vor îndruma clasa virtuală pe parcursul celor cinci săptămâni. Discutarea materialele de curs cu educatorii și alți participanți va fi, de asemenea, posibilă.

Acesta este primul curs gratuit online cu acces deschis al ESA (massive online open course – MOOC), parte din inițiativa ESA “EO Science 2.0”, care explorează provocările și oportunitățile cu care se confruntă comunitatea științifică de observare a Pământului în a răspunde la progresele din domeniul tehnologiilor de comunicare.

Prima conferință Science 2.0 va avea între 12-14 octombrie.