S-au deschis înscrierile pentru Competiția Națională de CanSat 2016
18, January 2016

ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene în colaborare cu Agenția Spațială Română, organizează cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de CanSat: o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Competiția este adresată elevilor și profesorilor din învăţământul preuniversitar, iar data limită pentru înscrierea echipelor este 1 februarie 2016.

Provocarea lansată de competiție este înglobarea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. Apoi satelitul va trebui să fie lansat la o altitudine de aproximativ un kilometru, să facă unele măsurători și să aterizeze  în condiții de siguranță.

Pentru a participa la competiție, elevii cu vârsta de peste 14 ani se vor organiza în echipe de patru până la șase membri, coordonați de un cadru didactic, și vor trimite un formular de înscriere la adresa cansat@rosa.ro.

Opt echipe vor participa la finala națională, care va avea loc la Suceava între 21 și 24 aprilie 2016. Echipa câștigătoare a competiției naționale se va califica direct în finala Competiției Europene de CanSat ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie 2016, organizată de către Agenția Spațială Europeană.

Pentru mai multe detalii consultați site-ul ESERO România