S-au deschis înscrierile pentru cel de-al 67-lea Congres Internaţional de Astronautică – IAC 2016
18, December 2015

S-au deschis înscrierile pentru cel de-al 67-lea Congres Internaţional de Astronautică (IAC), care va avea loc pentru prima dată în Guadalajara, Mexic, în perioada 26-30 septembrie 2016.

IAC 2016, co-organizat de Federaţia Internaţională de Astronautică (IAF), Institutul Internațional de Drept Spațial (IISL) și Academia Internațională de Astronautică (IAA), va fi găzduit de către Agenția Spațială din Mexic (AEM), oferind participanților o oportunitate unică de a face schimb de cunoștințe, expertiză și cercetare alături de comunitatea din domeniul spaţial.

Tema evenimentului în 2016 este “Spaţiul la îndemână şi accesibil din punct de vedere financiar pentru toate țările”. Congresul din Guadalajara se va concentra pe importanța consolidării cooperării internaționale pentru ca toate țările să facă parte din explorarea spațiului astăzi și, într-o zi, să devină participanţi importanţi în sectorul spațial.

Evenimentul atrage în mod regulat peste 3000 de participanţi din întreaga lume, inclusiv oameni de știință, cercetători, ingineri, factori de decizie şi nu numai.

Oricine este interesat să participe la IAC 2016 poate:

  • să înscrie lucrări în cadrul Call for Papers. Cei interesaţi sunt încurajați să prezinte înainte de 29 februarie 2016 rezumate, care să acopere unul dintre următoarele subiecte: Știință și explorare, Deşeuri spațiale, Observarea Pământului, Aplicaţii integrate, Tehnologie, Astrodinamică, Infrastructură, Transport spațial, Spațiu și societate, Educație spaţială şi popularizare etc. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.
  • să trimită o propunere în cadrul Call for Plenaries până la 29 februarie 2016. Mai multe informații sunt disponibile aici.
  • să trimită nominalizări pentru Premiile IAF înainte de 12 februarie 2016. Mai multe informații sunt disponibile aici.
  • să trimită nominalizări pentru programul Young Space Leaders Recognition până în februarie 2016 aici.
  • să aplice la programul de granturi Emerging Space Leaders până pe 6 februarie 2016 aici.

Pentru mai multe informații cu privire la IAC 2016 vizitaţi http://www.iafastro.org