S-a lansat competiția “Cercetător Cassini pentru o zi”
2, October 2013

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții din România să participe la ediția din anul 2013 a competiției “Cercetător Cassini pentru o zi”, lansată de Agenția Spațială Europeană (ESA). Misiunea Cassini-Huygens reprezintă un efort comun internațional între NASA, ESA, și Agenția Spațială Italiană (ASI). În 2004, după o călătorie de aproape șapte ani, nava spațială, care cuprindea NASA Cassini Orbiter și sonda ESA Huygens, a fost prima care a intrat pe orbita lui Saturn. Nava spațială este și în prezent pe orbita planetei oferind oamenilor de știință o abundență de informații despre planeta gigant, precum și despre sateliții săi.

Studenții din statele membre ESA, precum și cele din cadrul Acordului de cooperare cu ESA, și anume Belgia, Republica Cehă, Grecia, Italia, Polonia, România, Spania și Marea Britanie, sunt invitați să prezinte un eseu de 500 de cuvinte, în care vor argumenta alegerea lor privind fotografierea de către sonda Cassini a unuia dintre cele trei obiective anunțate de către orgnizatori.

Eseurile vor fi depuse la organizatorul național corespunzător, iar acestia vor selecta câștigătorii pentru țara respectivă. Pentru România organizatorii sunt Ioana Stoica (istoica4143gmail.com) și Ana Naghi (ana.naghigmail.com). Data limită de intrare în competiție este 6 decembrie 2013.

Câștigătorii concursului vor primi mai multe produse ESA, precum și un certificat. În plus, eseurile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul ESA.

Pentru mai multe detalii va rugăm să vizitați site-ul ESA.