ROSA organizează ediţia din 2016 a Romanian Space Week (RSW2016), 29 Iunie – 1 Iulie, Bucureşti
12, May 2016

Agenția Spațială Română (ROSA), în calitate de organizație coordonatoare a Programului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare pentru Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată – STAR, organizează ediţia 2016 a conferinței anuale Romanian Space Week (RSW 2016).

Evenimentul, aflat la cea de a patra ediție, va avea loc în perioada 29 iunie – 1 iulie și va fi găzduit de Centrul de Conferințe al INCAS, Bd. Iuliu Maniu nr. 220, sector 6, Bucureşti, România.

RSW 2016 completează eforturile de promovare a dezvoltării activităților spațiale în România și va cuprinde o serie de evenimente cu scopul de a reuni principalii actori din sectorul spațial: cercetători, ingineri şi tehnicieni, factori decizionali, furnizori de servicii și aplicaţii spaţiale, utilizatori.

Sesiunea principală va fi constituită din prezentările publice ale rezultatelor obţinute până în prezent în cadrul proiectelor finanţate în competiţiile C1-2012 şi C2-2013 ale Programului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare pentru Tehnologie Spaţială şi Cercetare Avansată – STAR, program ce are ca principal scop creșterea gradului de competitivitate a entităților CDI, academice și industriale din România în vederea participării cu succes în programele Agenției Spațiale Europene (ESA).

Participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a susţine prezentări tehnice și de a participa la întâlniri bilaterale pentru a schimba idei și opinii având în vedere proiecte și colaborări viitoare.

Data limită pentru înregistrarea participării este 26 iunie 2016. Înregistrarea participanților se face online pe pagina evenimentului.

Agenda preliminară a evenimentului poate fi descărcată aici.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului.

rsw 2016