ROSA invită profesorii români să participe la un workshop al Agenției Spațiale Europene
16, March 2014

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii români din ciclul gimnazial și liceal să participe în perioada 21-25 iulie 2014 la un workshop de vară organizat de către Agenția Spațială Europeană (ESA) la Centrul European de Cercetare Spațială și Tehnologie (ESTEC), din Noordwijk, Olanda.

Workshopul se adresează profesorilor din Statele Membre ale ESA care predau subiecte legate de știință, tehnologie, inginerie și matematică elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Prioritate au cadrele didactice care nu au mai participat la atelierele de lucru anterioare ale ESA. Limba oficială a evenimentului va fi limba engleză.

Pe parcursul acestui workshop profesorii vor descoperi metode inovative prin care pot utiliza spațiul drept o metodă de a preda concepte de bază din materii precum matematica. Participanții vor afla totodată mai multe informații despre activitățile și resursele educaționale ale ESA, precum și despre misiunile curente ale Agenției, cum ar fi Rosetta – misiunea spațială care va vâna o cometă, sau Automated Transfer Vehicle (ATV), care efectuează transporturi de resurse și sarcini utile către Stația Spațială Internațională.

Cadrele didactice care doresc să participe la workshop trebuie să completeze formularul de înscriere on-line, până la data de 25 aprilie 2014, ora 13:00, ora locală a României.

Participarea la workshop este gratuită. ESA va suporta costurile de cazare la hotel, transportul local, masa de prânz și băuturile răcoritoare pentru toți participanții selectați, pe tot parcursul workshopului, precum și o cină de protocol, dar participanții vor trebui să acopere costurile de deplasare în Olanda, precum și costul meselor de seară, cu excepția cinei de protocol.

Informații suplimentare cu privire la workshop pot fi accesate pe site-ul ESA.
Profesorii interesați să primească astfel de noutăți legate de educație de la Agenția Spațială Română (ROSA) se pot abona la un newsletter dedicat lor.
Credit imagine: ESA