Provocarea ESA pentru elevii de școală primară: Antrenați-vă precum un astronaut!
4, November 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) invită cadrele didactice de școală primară din România să își înscrie clasa la provocarea Misiunea X, lansată de Agenția Spațială Europeană (ESA), ce le va oferi elevilor posibilitatea să se antreneze alături de astronautul ESA Thomas Pesquet și colegii acestuia. Termenul limită de înscriere este 31 decembrie 2016.

Provocarea internațională Misiunea X se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Evenimentul este concentrat în jurul ideii de alimentație sănătoasă și formă fizică bună, două aspecte care sunt foarte importante pentru astronauți. Participanții vor deprinde abilități care țin de coordonare, rezistență, forță și orientare spațială și vor învăța să lucreze în echipă și să conducă experimente științifice legate de nutriție și tehnologii spațiale.

Misiunea X este un proiect comun al NASA, ESA și al altor agenții spațiale participante și, în decursul celor șase săptămâni cât va dura acest proiect, elevii vor învăța cum să se mențină în formă, așa cum fac și astronauții. Activitățile desfășurate de fiecare clasă în parte vor fi cuantificate în puncte, prin intermediul cărora participanții vor putea să îl trimită pe Astro Charlie, mascota competiției, până la Lună și înapoi.

Misiunea X va începe pe 16 ianuarie. Cei interesați pot vedea cum evoluează clasele participante pe website-ul oficial al evenimentului.

Pentru a vă înscrie în competiție, vă rugăm să accesați acest link folosind codul de înregistrare RUBINS2017, iar pentru categoria înregistrării utilizați “Challenge 2”, care desemnează sesiunea din ianuarie 2017.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, vă rugăm să contactați teachers @ esa.int și să vizitați acest link.

Credit imagine: NASA