Perspective și provocări pentru politica spațială europeană
22, September 2011

Spaţiul joacă un rol vital în arena socială, economică și strategică a lumii contemporane, beneficiind de o circumscripție largă de interese publice și private.
Prin urmare, există un interes în creștere în ceea ce priveşte măsurile menite să consolideze politica spațială europeană.

Continuarea dezbaterii din jurul politicii spațiale europene este un obiectiv-cheie al proiectului C-SPACE (Conditions for Space Policy And related action plan Consolidation în Europe), finanțat de către Comisia Europeană în cadrul Programului Cadru 7. Proiectul este coordonat de Fundația pentru Cercetare Strategică (cu sediul în Paris), și realizat de un consorțiu de organizații europene de cercetare.

Cu scopul de a disemina rezultatele proiectului C-SPACE, consorțiul va organiza o conferință la Bruxelles, pe 26 septembrie 2011, pe tema “Perspective și provocări pentru politica spațială europeană”. Conferința este menită să reunească reprezentanți ai unei game de organizații / instituții europene, cu un interes în activități spaţiale sau legate de spațiu.

Obiectivul principal al conferinței este de a prezenta rezultatele proiectului, care constă în analiza și recomandări cu privire la aspectele centrale ale politicii spațiale europene. Acest lucru va oferi bază pentru o diseminare publică a rezultatelor, în scopul de a crea o înțelegere mai largă a valorii spaţiului pentru Uniunea Europeană, promovând astfel de măsuri pentru a dezvolta şi susţine politica spațială europeană.

Evenimentul este programat să aibă loc la Conseil Centrale de l’Economie, 17-21, Avenue de la Joyeuse Entrée (Bruxelles).