Programe spațiale europene actuale: aplicații și sinergii pentru Europa de Est
4, August 2017

ACTUALIZARE 1 septembrie: Înregistrările pentru conferința ”Programe spațiale europene actuale: aplicații și sinergii pentru Europei de Est” sunt acum deschise. Termenul limită pentru înregistrare este 30 septembrie 2017.

În perioada 26 – 27 octombrie 2017, Agenția Spațială Română (ROSA), împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA) și cu sprijinul Comisiei Europene vor organiza conferința ”Programe spațiale europene actuale: aplicații și sinergii pentru Europei de Est”. Evenimentul se bazează pe succesul conferințelor Copernicus, fiind extins anul acesta să cuprindă și tematici referitoare la Programele Spațiale europene de telecomunicații spațiale și navigație prin satelit –Galileo, Copernicus și Satcom. Conferința este organizată sub egida Ministerului Cercetării și Inovării şi va fi găzduit de Parlamentul României.

Organizată încă din anul 2012, conferința Copernicus a devenit un eveniment anual de referință pentru comunitatea din domeniul Observării Pământului (EO) din Europa de Est, ce are ca scop informarea utilizatorilor și furnizorilor de servicii din această parte a lumii despre beneficiile și oportunitățile de business create și, în același timp, promovarea unui demers sustenabil al Observării Pământului în România și regiune.

Anul acesta, dezbaterea va acoperi și subiecte legate de programele spațiale europene de telecomunicații și navigație prin satelit – Galileo, Copernicus și Satcom – și va evidenția sinergiile și felul în care aplicațiile spațiale integrate susțin strategiile și programele pentru dezvoltarea națională.

Detalii cu privire la locul de desfășurare al conferinței, programul și înregistrarea participanţilor vor fi făcute publice pe website-ul de evenimente ROSA.

Credit imagine: Stori/123R Stock photo by Iuliia Kvasha – Ukraine