Primul raport trimestrial de performanță al GNSS IS OS este disponibil
7, June 2017

Agenția GNSS European (GSA) a publicat primul raport trimestrial de performanță pentru Serviciul Deschis Galileo lansat în cadrul Serviciilor Inițiale (IS OS). Raportul acoperă primele trei luni ale anului 2017 și este disponibil online în Librăria Electronică GSC.

Serviciul Deschis Galileo reprezintă un serviciu gratuit, de larg consum, pentru poziționare, navigație și sincronizare, care poate fi utilizat de chipseturile compatibile cu sistemul Galileo, de exemplu, cele din telefoanele inteligente sau din sistemele de navigație instalate la bordul autovehiculelor. În primul raport trimestrial eliberat după Declarația Serviciilor Inițiale Galileo, performanțele înregistrate de Serviciul Deschis în linii mari depășesc cu mult performanțele minime menționate în Documentul de Definire a Serviciului.

Mai multe detalii pot fi consultate în raport.

Galileo este programul Uniunii Europene (UE) în domeniul Sistemelor Globale de Navigație prin Satelit (GNSS) și oferă cinci servicii: Serviciul Deschis, Serviciul Public Reglementat, Serviciul Comercial, Serviciul de Căutare și Salvare și contribuții la serviciul de monitorizare a integrității. Instituția principală responsabilă de implementarea programului Galileo este Comisia Europeană, însă Serviciile Inițiale sunt oferite prin intermediul Agenției Europene GNSS (GSA). Agenția Spațială Europeană (ESA) are ca responsabilitate principală lansarea constelației de sateliți și implementarea serviciilor tehnice pentru acest program.

Credit imagine: GSC