Președintele ROSA participă la IAA Academy Day, eveniment premergător Congresului Internațional de Astronautică
25, September 2017

Pe 24 septembrie, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, a susținut o prezentare în cadrul evenimentului “Academy Day”, în Adelaide, Australia. “Ziua Academiei” este organizată de Academia Internațională de Astronautică (IAA), înainte de deschiderea Congresului Internațional de Astronautică (International Astronautical Congress), ce începe astăzi, 25 septembrie.

Ziua Academiei a demarat cu intervenții din partea Președintelui IAA, Dr. Peter Jankowitsch, și a Directorului General al Agenției Spațiale Europene (ESA), Prof. Johann-Dietrich Woerner, printre alți invitați. După o sesiune închisă, cea de-a 29-a întâlnire recurentă IAA, a urmat o a doua sesiune de prezentări.

Președintele ROSA, Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, conduce un studiu în cadrul Academiei cu privire la sistemele spațiale drept infrastructuri critice, aceasta fiind tema prezentării domniei sale la “Ziua Academiei”. Alte cinci studii au fost prezentare la eveniment.

Ziua Academiei precede Congresul Internațional de Astronautică (International Astronautical Congress), ce se desfășoară în perioada 25 septembrie – 29 septembrie 2017 în Adelaide, Australia. IAC este cea mai mare conferință spațială din lume. Anual, IAC aduce la un loc lideri din domeniul spațial: șefi de agenții spațiale de talie mare, astronauți, ingineri spațiali cu experiență, factori de decizie etc. Agenția Spațială Română (ROSA) se numără printre agențiile spațiale cu o prezență constantă și importantă la eveniment.

Credit imagine: ROSA