Președintele ROSA participă la conferința de presă pentru Ziua Asteroidului alături de alți lideri spațiali
13, February 2017

Pe 14 februarie 2017, va avea loc o conferință de presă care anunță ediția din 2017 a Zilei Internaționale a Asteroidului. Evenimentul este organizat din cinci locații diferite: Luxemburg, Berlin, Sillicon Valley, București și Londra. Agenția Spațială Română (ROSA) este partener al proiectului Ziua Asteroidului. Conexiunea live de la București are loc de la Centrul Cisco, unde vor participa Marius-Ioan Piso, Președintele Agenției Spațiale Române, și Dumitru-Dorin Prunariu, primul și singurul cosmonaut român.

Evenimentul este transmis live începând cu ora 15:30 (ora locală în România) la http://asteroidday.org/pressconference și este accesibil publicului larg.
Reprezentanții media care doresc să participe la eveniment pentru a adresa întrebări participanților sunt rugați să se conecteze prin intermediul platformei WebEx (detalii aici).

Conferința de presă va aduce la un loc personalități cheie din domeniul spațial, va prezenta noi parteneri și va oferi câteva detalii despre evenimentele care urmează să fie organizate pe 30 iunie. Printre cei care vor lua cuvântul se numără:

  • Danica Remy și Grig Richters, fondatori Ziua Asteroidului;
  • Marius-Ioan Piso, Președintele Agenției Spațiale Române;
  • Dumitru-Dorin Prunariu, primul și singurul cosmonaut român;
  • Patrick Michel, Investigator Principal Misiunea AIM (Asteroid Impact Mission);
  • Franco Ongaro, Director Tehnologie, Inginerie și Calitate și Director centrul ESA ESTEC.

Ziua Asteroidului este un eveniment recunoscut de ONU și organizat anual pe data de 30 iunie, cu scopul de a informa publicul larg despre posibilitățile impactului cu un asteroid, dar și despre modalitățile prin care planeta noastră poate fi protejată. 30 iunie amintește de cel mai mare impact cu un asteroid din istoria recentă, care a avut loc în Tunguska, Siberia, în anul 1908. Conferința de presă are loc în ajunul zilei în care avea loc impactul cu un asteroid la Chelyabinsk.
Mai multe detalii despre ziua Asteroidului sunt disponibile aici