Preşedintele ROSA, Marius-Ioan Piso, participă la Panelul Liderilor de Agenții Spațiale la cel de-al 31-lea Simpozion Spaţial, 13-16 Aprilie, S.U.A.
6, January 2015

Marius-Ioan Piso, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), a fost invitat în calitate de vorbitor la cel de-al 31-lea Simpozion Spaţial, evenimentul cel mai important care face legătura între guvern, armată și industrie atât la nivel național, cât și internațional.

Evenimentul va avea loc anul acesta în perioada 13-16 aprilie, în Colorado Springs, Colorado, Statele Unite ale Americii, și va aduce la un loc lideri spațiali civili și militari de top din SUA și din străinătate.

Preşedintele Agenţiei Spaţiale Romane (ROSA) va participa pe 14 aprilie la simpozionul Liderilor de Agenţii Spaţiale. Alături de el sunt invitaţi următorii lideri spaţiali:

  • Jean-Jacques Dordain, Director General, Agenția Spațială Europeană (ESA)
  • Gen. Ioan E. Hyten, USAF, Comandant, Air Force Space Command
  • Onorabilul Deborah Lee James, secretar al Forțelor Aeriene
  • Jean-Yves Le Gall, Președinte, Centrul Naţional de Studii Spațiale (CNES)
  • Ger Nieuwpoort, Ph.D., Director, Biroul Spaţial din Olanda
  • David Parker, Ph.D., Preşedinte, Agenţia Spaţială din Marea Britanie
  • Johann-Dietrich Wörner, Președinte al Consiliului Executiv, Centrul Aerospaţial German (German Aerospace Center – DLR)

Cel de-al 31-lea Simpozion Spaţial va include, de asemenea, şi Pavilionul și Centrul de Expoziţii Ball Aerospace, cu peste 160 de expoziţii ale tehnologiilor spaţiale, produselor şi serviciilor de ultimă oră la nivel mondial, şi un eveniment separat Cyber 1.5 Classified, care va avea loc luni, 13 aprilie, şi va aduce în prim plan provocările de securitate în evoluţie în cyberspace.

Informaţii şi detalii privind înregistrarea la cel de-al 31-lea Simpozion Spaţial sunt disponibile aici.