Președintele ROSA, invitat la “Space Day” în cadrul Mitingului Aviatic de la Farnborough, 14-20 iulie 2014
11, July 2014

Pe 15 iulie 2014, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, este invitat la conferința „Space Day” organizată în cadrul Farnborough International  Airshow (FIA) — Mitingul Aviatic Internaţional de la Farnborough, cea mai prestigioasa manifestare din acest domeniu.

Recunoscut drept platforma de prezentare a noutăţilor în aceastǎ arie, Farnborough Internaţional Airshow oferă oportunităţi de primǎ clasă pentru industria aerospaţială la nivel mondial

, expoziţia și showul aerian fiind recunoscute drept cele mai mari din lume. Evenimentul are loc în perioada 14-20 iulie 2014.

Conferința „Space Day” este una dintre cele mai populare activităţi din program, la care vor  participa reprezentanți din guvern şi industrie şi şefi de agenţii spaţiale.

Alături de ziua dedicată spațiului, în perioada 14-17 iulie au loc seminarii pe teme spațiale al căror scop este de a prezenta beneficiile aplicațiilor spațiale și satelitare pentru sectorul aviatic, securitate și apărare, atât din zona civilă, cât și militară.
Farnborough Airshow este organizat din doi în doi ani de Farnborough Internaţional Ltd. cu sprijinul Asociaţiei Companiilor Aerospaţiale Britanice (Society of British Aerospace Companies — SBAC), la aerodromul din Farnborough, pe o suprafaţă de 8500 m.p. interior şi exterior, structuraţi în patru hale de prezentare şi un pavilion internaţional dedicat camerelor de comerţ şi asociaţiilor diverse.
Importanta manifestaţiei din acest an a fost anticipată încă din luna mai, când organizatorul a anunţat un număr record de cereri de expunere în cadrul târgului, atât pentru parcul static de aeronave, cât şi pentru zbor, la acel moment fiind deja confirmate peste 70 de avioane la prima categorie, respectiv 23 la cea de-a doua.
Pentru mai multe detalii despre seminariile spațiale vizitați această pagină.
Credit imagine: http://www.farnborough.com/