Preşedintele ROSA, Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, a primit distincţia de Doctor Honoris Causa Scientiarum al Universităţii de Vest din Timişoara
10, December 2015

Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, Preşedinte al Agenției Spațiale Române (ROSA), a primit în cursul zilei de astăzi, 10 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara (UVT). 

Această distincţie reprezintă un semn de recunoaştere a prestigiului şi reputaţiei sale ştiinţifice, a contribuțiilor semnificative aduse de-a lungul timpului pentru dezvoltarea cercetării și tehnologiei spațiale în România, cât şi a susținerii colaborării cu instituţia din Timişoara.

Comisia de evaluare şi de elaborare a LAUDATIO s-a aflat sub coordonarea Prof. univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector al Universităţii de Vest din Timişoara, în calitate de Preşedinte. Comisia a subliniat contribuțiile aduse de Dl Marius-Ioan Piso la dezvoltarea unei direcţii de cercetare comune ROSA-UVT, ceea ce a însemnat pentru Universitatea din Timişoara o experienţă academică valoroasă, precum şi dobândirea de recunoaştere la nivel naţional şi internaţional.

Acordarea titlului Doctor Honoris Causa Scientiarum Dlui Marius-Ioan Piso subliniază încă o dată contribuţia sa la rezultatele Agenţiei Spațiale Române (ROSA) şi aduce o apreciere la adresa managementului eficient al acestuia în calitate de Director General al instituţiei și ulterior și de Președinte. Acest eveniment are loc într-un an important pentru Agenţia Spaţială Română (ROSA), care a aniversat pe 20 noiembrie împlinirea a 20 de ani de la înființare.

Imagini din cadrul ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Scientiarum Dlui Marius-Ioan Piso:

{phocagallery view=category|categoryid=54|limitstart=0|limitcount=0|displaydetail=0|displaydownload=0}

Credit imagini: Universitatea de Vest din Timișoara