Președintele ROSA deschide Expoziția Congresului Astronautic Internațional
3, October 2018

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso participă la cea mai mare întâlnire din lume a profesioniștilor din domeniul spațial, desfășurată în perioada 1 – 5 octombrie, în Bremen, Germania. Cea de-a 69-a ediție a Congresului Astronautic Internațional (IAC) reunește un număr record de peste 6200 de participanți și este organizată de Federația Internațională de Astronautică (IAF).

IAC 2018 este o conferință științifică și tehnică la care vor fi prezentate peste 2000 de lucrări, în timp ce la expoziția IAC sunt reprezentate în jur de 140 de organizații, asociații și companii. România este reprezentată de standul expozițional al Agenției Spațiale Române (ROSA).

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso a deschis oficial expoziția IAC 2018 prin tăierea simbolică a panglicii, alături de Carsten Sieling, Președintele Senatului Orașului Liber Hanseatic Bremen și primar, Johann-Dietrich Wörner, Director General ESA,Pascale Ehrenfreund, Președinte al Bordului Executiv DLR — Centrul Aerospațial German, Jean-Yve Le Gall, Președintele CNES — Centrul Național de Studii Spațiale din Franța.

2018 10 IAC B small

Congresul are loc în fiecare an din 1950. Ediția din 2018 a IAC este organizată în orașul german Bremen, principalul centru spațial din Germania. Tema evenimentului din acest an este ”IAC 2018 – involving everyone” (IAC 2018 – implicăm pe toată lumea”), care promovează ideea unei diversități mai mari a industriei spațiale.

IAC are un caracter global, multidisciplinar și care acoperă toate domeniile și subiectele referitoare la spațiu, oferind tuturor cele mai recente informații în domeniu și, mai mult ca orice, contribuind la realizarea unor noi contacte și a unor posibile parteneriate.

IAC este o platformă profesională prin care peste 40 de comitete administrative și tehnice sprijină Federația Internațională de Astronautică în misiunea sa de a avansa cunoștințele noastre despre spațiu și de a încuraja dezvoltarea de active spațiale prin cooperare internațională.

Mai multe informații legate de a 69-a ediție a IAC pot fi obținute aici.

Credit imagine principală: IAC 2018

Credit imagine secundară: ROSA