Președintele Agenției Spațiale Franceze, Jean-Yves Le Gall se întâlnește cu Președintele Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso la București
26, October 2014

Pe 24 octombrie, Președintele Agenției Spațiale Franceze (CNES), Jean-Yves Le Gall a participat la o întâlnire cu Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA) Marius-Ioan Piso, organizată la București.

Cu ocazia acestei întâlniri, cei doi șefi de Agenții Spațiale au discutat despre următorul Consiliu Ministerial ESA, care va avea loc pe 2 decembrie la Luxembourg, precum și despre programul de lansatoare al Europei, viitorul Stației Spațiale Internaționale (ISS) și relațiile dintre ESA și Uniunea Europeană.

În calitate de coordonator al activităților spațiale din România, ROSA urmărește să dezvolte capacitățile industriale din țară cu relevanță în domeniul spațial științific și tehnologic, precum și să intensifice participarea României la programele ESA și ale Uniunii Europene, încurajând totodată cooperarea internațională.

img 6067După întâlnire, Jean-Yves Le Gall a declarat: “Am avut o întâlnire constructivă împreună cu Marius-Ioan Piso. Discuțiile purtate astăzi ne vor ajuta să ne pregătim în cel mai solid mod posibil pentru următoarele întâlniri planificate în viitorul apropiat care se vor dovedi decisive pentru viitorul explorării spațiale de către Europa”.

 Credit imagine: ROSA