Oportunități pentru studenți la IAC 2017
14, March 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să aplice pentru o bursă oferită de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) care le permite să participe la ediția din 2017 a Congresului Astronautic Internațional (IAC). Acesta va avea loc în perioada 25-29 septembrie, în Adelaide, Australia.
IAC este principala întâlnire anuală pentru profesioniștii din domeniul spațial, motiv pentru care oferă studenților oportunitatea de a stabili legături cu experți, dar și cu alți studenți interesați de activitățile spațiale.

În timpul congresului, studenții vor descoperi noutățile din industria spațială și vor avea ocazia să-și prezinte propriile proiecte de cercetare.

Candidați selectați vor primi o sponsorizare din partea ESA, care va acoperi taxa de participare, precum și o parte a cheltuielilor de deplasare și de cazare.

Criteriile de eligibilitate, precum și alte detalii legate de sponsorizarea ESA, pot fi consultate aici.

Termenul limită de primire a aplicațiilor este 1 mai 2017. Candidații trebuie să aibă un rezumat la proiectului lor trimis către IAC. Detalii despre procesul de înscriere se găsesc aici.

Mai multe detalii despre oportunitățile pentru studenți la IAC 2017 sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA