Oportunități pentru contracte de servicii industriale pentru Portul Spațial European
11, May 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită companiile spațiale sau din afara domeniului spațial să participe în contractele de servicii industriale solicitate de Agenția Spațială Franceză, CNES, în activitățile sale operaționale și de întreținere la Portul Spațial European din Guyana Franceză.

Portul Spațial European, cunoscut și sub numele de Centrul Spațial Guyana, garantează Europei accesul independent, fiabil și competitiv la spațiu. Deoarece urmează să sosească două noi vehicule de lansare ale ESA, Ariane 6 și Vega-C, performanța și versatilitatea vor crește și mai mult, oferind posibilități de lansare moderne și diversificate.

Pe portalul esa-star sunt acum publicate  contractele de servicii industriale în vigoare din 2018 care trebuie să fie reînnoite. Se preconizează că licitația  competitivă se va derula în a doua jumătate a anului 2022.

Activitățile operaționale și de întreținere curente din domeniul lansărilor, precum și companiile care le desfășoară în prezent, pot fi găsite aici.

Organizațiile interesate trebuie să se înregistreze prin portalul esa-star pentru a-și demonstra implicarea și participarea ulterioară la licitație.

Mai multe detalii sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA/CNES/Arianespace